» De methode van tegels leggen.

Hoe te leggen ?

Er zijn verschillende methodes om natuursteen vloeren te leggen. Hieronder de belangrijkste en de verschillen. (Alsmede iets over de bevestiging van gevelplaten)

lijm

Lijmen

Tegenwoordig zien we vaak dat de ruimte die betegeld moet worden al voorzien is van een afgewerkte cementdekvloer of anhydrietvloer. In deze gevallen kan de vloer verlijmd worden. Anhydrietvloeren dienen eerst open geschuurd en geïmpregneerd te worden voordat we verder kunnen met de montage van de vloer. Wij werken met de kwalitatief goede lijmen van UNILIJM BV. , die voor de professionele verwerker complete pakketten voor het verlijmen en afwerken van tegelwerken biedt. De poeder lijm wordt in een speciekuip gedaan, waaraan water wordt toegevoegd. Het geheel wordt tot een klontvrije homogene massa gemixt, na 5 minuten wordt de lijm nogmaals doorgemixt, waarna deze gereed is voor verdere verwerking. Met een vertande lijmspaan wordt de lijm over de vloer uitgespreid, waarna de tegels in de lijm geklopt of gedrukt kunnen worden.

specie

Specie

Dit is een veel voorkomende manier om een vloer te leggen, met deze methode kan je direct over de vloerverwarming heen werken tot iedere gewenste hoogte. Met dit systeem is het niet nodig om eerst een smeervloer aan te brengen, de tegels worden direct in het specie bed geklopt. De specie wordt door ons ter plekke aangemaakt met een betonmolen, tevens gebruiken wij altijd trascement voor onze specie eventueel verstrekt met kleine glasvezels. (als er geen bewapeningsnet wordt gebruikt). De specie die met de kruiwagen binnen gebracht is, wordt verder met een vlakspaan uitgevlakt, daarna gebruiken we een keephout om het speciebed supervlak te maken. Daarna gieten we er een pure trascement pap over, waarna we de tegels erop leggen en waterpas in het speciebed kloppen.

d_mortel

Drainage mortel

Drainage mortel wordt vaak toegepast op buitenterrassen veelal in combinatie met een drainagemat van SCHLUTER. De reden voor het gebruik van drainage mortel in combinatie met een drainagemat is dat het vocht dat doorsijpelt zo snel mogelijk wordt afgevoerd naar de daarvoor bestemde richting , dit is afhankelijk van het afschot dat op het terras is aangebracht. Als je niet met dit systeem werkt is de kans groot dat er vocht onder de vloer komt, met als logisch gevolg dat de vloer met vorst los komt. Tevens zorgt de drainagemat ervoor dat er geen uitbloeiingen uit het beton door de natuursteen naar boven getransporteerd wordt.

rubber

Rubber mortel

Dit systeem wordt meestal gebruikt op werkende ondervloeren, bijvoorbeeld op houten ondervloeren, of vloeren op schepen. Rubber mortel bevat zoals de naam al doet vermoeden kleine stukjes rubber (vermalen stukjes autoband). Vroeger zat er altijd een flacon latex bij geleverd, tegenwoordig zit alles kant en klaar in een zak, en moet je alleen water toevoegen.

vloer

Vloerverwarming

Eigenlijk kan je met een natuurstenen of keramische vloer niet zonder het comfort van een vloerverwarming, dit omdat de tegels van nature koud aanvoelen. Dit is in de zomermaanden niet zo erg maar in de winter niet comfortable. Wij werken samen met Thermovast vloerverwarming die experts zijn op dit gebied. Alle vloerverwarmings systemen worden in slakhuispatroon gelegd, dit geeft een gelijkmatige en betere warmteverdeling aan de vloer. U kunt kiezen voor hoofd of bijverwarming. Met hoofdverwarming liggen de slangen op 10 cm uit elkaar en met bijverwarming om de 15 cm. Het grote voordeel als u voor hoofdverwarming kiest is, dat u de gewone radiatoren niet meer nodig heeft. Dit komt de ruimte zeer ten goede, en tevens bent van het stof probleem af. Als u geen of weinig opbouwhoogte heeft kunt u ook kiezen voor een ander vloerverwarmingssysteem te weten een freesvloerverwarming, of een elektrischevloerverwarming van "MAGNUM", of "SCHLUTER". Wij kunnen voor u ook de oude vloer verwijderen, en het puin laten afvoeren zodat u nergens naar om hoeft te kijken. Thermovastvloerverwarming legt de vloerwarming op een stralingsfolie die de warmte naar boven afgeeft, en er tevens voor zorgt dat u een zwevendevloeropbouw krijgt zodat de vloer kan werken. Langs de muren, raamdorpels en kozijnen wordt een randisolatie aangebracht die de werking van de vloer op kan vangen.

gevel

Gevelplaten

Natuursteen is uitermate geschikt om uw gevel te verfraaien en een uniek karakter te geven. We kunnen de natuursteen platen op verschillende manieren op uw gevel monteren. Te weten:

 • d.m.v. muurankers;
 • verlijmen tot 3 meter hoogte op de double flow methode (Dat betekend dat zowel de gevelplaat als de muur wordt voorzien van lijm.);
 • monteren van een aluminiumframe op de gevel waar later de stenen met kit op worden bevestigd.

 • » voorbeeld Tegelvloeren (natuursteen)

  Graniet

  Graniet

  Harde steen

  Marmer

  Marmer

  Mooi maar kwetsbaar

  Kwartsiet

  Kwartsiet

  Mooie tekening

  Leisteen

  Leisteen

  Hard en mooi

  Belgisch hardsteen

  Belgisch hardsteen

  Drukke harde steen

  Basalt

  Basalt

  Alle maten

  Keramiek

  Keramiek

  Meer kleuren, kwetsbaar

  Tuinterras

  Tuinterras/zwembad

  Randen, antislip tegels.

  Zie meer »

  » Benogdigdheden:

  Belangrijk !

  Omdat wij specie/lijm moeten mengen en zagen met water is het nodig dat terplaatse bij de leglokatie, zowel water als een stroomaansluiting aanwezig is. Als dat niet aanwezig is, dient u er zelf zorg voor te dragen dat het gerealiseerd wordt


  Advies vragen:

  Omdat ik veel ervaring heb met het leggen van vloeren en de daarbij voorkomende (eventuele) problemen kunt u mij altijd raadplegen voor advies. Indien u dat advies bij u thuis wilt is dat niet gratis. Indien u later besluit om een nieuwe vloer door mij te laten leggen zal dit van de totale kostprijs worden afgetrokken. (Advieskosten zijn afhankelijk van de tijd en afstand.)

  Advies »